Huisregels

Belangrijk

Wij verzoeken u:

- de vuilniszakken eerst goed dicht te binden en daarna in de grijze vuilnisbak (met nr 72 er op) te gooien;

- bij vertrek de sleutel te retourneren bij Dolomitenhof;

- de sneeuw in en om Haus Boris te ruimen, en met name de trap sneeuwvrij te houden.

Algemeen

De huurder en de medebewoners verplichten zich het huis en de inventaris op zorgvuldige en verantwoorde wijze te gebruiken, en in overeenstemming met de huisregels.

Mochten er zaken niet op orde zijn, laat ons dit dan zo snel als mogelijk weten zodat wij een en ander kunnen herstellen. Bij schade dient de huurder per ommegaande de verhuurder te informeren.

Verwarming woonkamer en slaapkamers

Als u vertrekt (bv. voor een dag of aan het einde van uw verblijf), vragen wij u – ook in verband met het milieu – de verwarming in de woonkamer in stellen op maximaal 20 graden Celsius, en die in de slaapkamers op maximaal 15 graden Celsius.

Gebruik van de open haard

De open haard kan vanzelfsprekend worden gebruikt. De gebruiksaanwijzing bevindt zich ook in de blauwe ordner. Hout bevindt zich op het terras aan de voorzijde van ons huis.

Gebruik uitsluitend hout dat voorhanden is in ons huis en gebruik geen andere zaken! Dit is wettelijk gezien niet toegestaan en is overigens slecht voor de open haard.

In de keuken staat speciaal schoonmaakmiddel om het glas van de houtkachel schoon te maken (in de kast boven de koelkast of in de kast onder de gootsteen).

Afval

Flessen kunt u weggooien in de glascontainer in de buurt van ons huis (vanuit de tuin rechtsaf, en dan de weg verder aflopen naar beneden) of bij de Bauhof (rij het dal uit en sla beneden op de doorgaande weg links af richting Annaberg; ca. 500 meter links is de Bauhof en de glasbak). Al het andere afval kunt u weggooien in de grijze bak met nr. 72  (deze bak staat op de parkeerplaats van ons huis). Graag de vuilniszakken eerst goed dicht binden met een klip.

Als de grijze bak vol is, dan zouden wij het op prijs stellen als u de bak op zondagavond of maandagochtend vroeg bij de weg zou willen plaatsen (ongeveer 10 meter omhoog, bij de 3-sprong). Eenmaal in de 14 dagen wordt de bak op maandag geleegd (zie het overzicht in de map). Bij voorbaat dank!

Internet

In Haus Boris is een wifinetwerk aanwezig. U dient dit wifinetwerk te gebruiken in overeenstemming met wet- en regelgeving en de volgende gebruiksregels:

  • Het wifinetwerk staat uitsluitend ter beschikking gedurende de huurperiode;
  • U mag derden geen toegang tot het wifinetwerk verstrekken, of de toegangscodes aan derden verstrekken;
  • U bent gehouden uw laptop, tablet of telefoon met het meest actuele virusprogramma te beveiligen;
  • U blijft zelf verantwoordelijk voor de tijdens de huurperiode via het wifinetwerk verzonden/ontvangen data, gebruikte diensten of aangegane rechtshandelingen.

Opladen elektrische auto's via stopcontact verboden

In Haus Boris is (nog) geen oplaadpunt voor het opladen van een elektrische auto aanwezig. Opladen via het stopcontact is niet toegestaan vanwege het brandgevaar.

Honden

Wij zijn echte hondenliefhebbers. Maar we houden er rekening mee dat niet iedereen die in ons vakantiehuis logeert, dol is op honden. Daarom hebben we een paar 'hondenhuisregels' opgesteld.

Een hondenmand (doorsnede 90 cm, ovaal), een etensbak en een drinkbak zijn aanwezig in het huis. Wij verzoeken u de etensbak en de drinkbak in de keuken (of - in de zomer - op het balkon) te plaatsen. Wij stellen het op prijs de honden niet op stoelen en banken, op bedden of in de badkamers te laten.

Vanzelfsprekend draagt u er zorg voor dat ‘ongewenste uitwerpselen’ in en rond ons huis worden opgeruimd. Poepzakjes zijn in het huis aanwezig; mocht dit niet meer zo zijn, dan kunt u ze krijgen bij de hondentoiletten in de buurt. Kam of borstel uw hond niet in ons vakantiehuis, maar doe dit buiten. Houdt u rekening met de omgeving en bezorg anderen geen overlast. Bij voorbaat hartelijke dank!

Roken

Roken is niet toegestaan!

Schoonmaken van de keuken

Gebruik a.u.b. geen schuursponsjes of dergelijke bij het schoonmaken van krasgevoelige oppervlakken.

Sneeuwruimen

Tijdens de huurperiode dient de huurder zelf de sneeuw in en om Haus Boris te ruimen, en met name de trap sneeuwvrij te houden. Een bezem en een sneeuwschep staan bij de huisdeur of in de skikast.

Skies, skischoenen en bergschoenen

Skies kunt u opbergen in de skikast, naast de voordeur.

Ski- en bergschoenen graag in de hal of in de kleine badkamer plaatsen.

Nespresso

U doet het Nespresso apparaat aan door op de espresso of de lungo knop te drukken (bovenop het apparaat).

Knippert het lampje: de machine warmt op.

Brand het lampje: de machine is klaar en u kunt koffiezetten.

U zet het apparaat weer uit door op beide knoppen tegelijk te drukken.

U kunt het waterreservoir aan het deksel optillen. Graag de cups na gebruik weggooien.

Vertrek

Vertrek is uiterlijk om 10.00 uur, tenzij hierover met verhuurder andere afspraken zijn gemaakt. U dient:

  • het huis netjes en opgeruimd achter te laten;
  • de deur op slot te doen en de sleutel af te geven op het sleuteladres.