Een zomer in Annaberg beleven? Wandelen, mountainbiken, zwemmen, Salzburg

Te veel om op te noemen...

Wandelen

Vanuit onze voordeur kunt u schitterende korte, eendaagse of meerdaagse wandelingen maken. Op de foto ziet u de Stuhlalm, 2 uren lopen vanaf ons huis of 1,5 uur vanaf Parkplatz Pommer (5 minuten met de auto).

Annaberg ligt midden in het wandelgebied Dachstein-West en de Donnerkogelbahn (10 minuten wandelen van ons vakantiehuis) brengt u in 8 minuten naar het op 1.800 meter hoogte gelegen wandelplateau met vele routes, almen en hutten. Ook zijn er mogelijkheden om te klimmen (klettersteigen).

Andere wandelgebieden zijn binnen een half uur met de auto te bereiken: Abtenau (15 minuten), Filzmoos, Flachau, Maria Alm/Dienten en de Postalm. In Werfenweng kunt u met de gondelbaan Ikarus naar boven en kunt u bij mooi weer de Grossglockner zien liggen.

E-bike

Er is de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in mountainbike routes. Vooral een tocht met een e-bike is geweldig. Mountainbikes en e-bikes zijn te huur bij Höll in Abtenau (15 autominuten).

Zwemmen

In de buurt zijn 2 natuurbaden en een zwembad (alle drie binnen 20 minuten met de auto bereikbaar). En mocht het weer wat minder zijn, dan rijdt u in 30 minuten naar het Aqua Salza in Golling (overdekt zwembad met sauna).

Kinderen

In Annaberg wordt het populaire Gaudigolf gespeeld: samen met uw kinderen golfen en wandelen tegelijk. In Abtenau is een lange Sommerrodelbahn en een speeltuin waar uw kinderen kunnen klimmen en springen en waar u, onder het genot van een hapje en een drankje, de kinderen in de gaten kunt houden. In Russbach kunnen de kleinsten genieten van de speeltuin 'Bruno's Welt'. En vlakbij Salzburg Zuid is een klimpark: Kletterpark Anif (40 minuten rijden van ons vakantiehuis).

Cultuur

Cultuur snuiven doet u in Salzburg! U ben er met de auto binnen een uur. U kunt er winkelen (in de overdekte shopping mall Europark, het eveneens overdekte Designer Outlet Salzburg of de oude binnenstad), heerlijk eten, musea bezoeken, concerten bijwonen of een bezoek brengen aan de dierentuin, de vesting Hohensalzburg of het Schlosspark Hellbrunn.

Maar ook Berchtesgaden is een bezoek waard, met o.a. een klim of busrit naar het Kehlsteinhaus of een bezoek aan het Dokumentationszentrum Obersalzberg. Andere populaire bestemmingen zijn de zoutmijnen in Hallein, de burcht Hohenwerfen en de ijsgrotten in Werfen. En het romantische Salzkammergut met de Halstättersee en de Wolfgangsee, de Sissi-stad Bad Ischl, etc....

LINKS

Adres

Haus Boris
Steuer 72
A-5524 Annaberg-Lungötz
Salzburgerland, Oostenrijk
Tel: +31 6 51620344
Email: contact@hausboris.nl

Registratienummer: 50203-005072-2020

Lees onze reviews

Volg ons